Tjena, jag heter Jesper Eriksson, kallas för Jeppe eller Brechen, jaja, kärt barn har många namn…

Jag kommer vara med och blogga här på perfectbody.nu framöver. Vem är jag? En 35-årig idrottstokig Örebrokille som har spelat bandy på elitnivå och i landslaget sedan ungdomen, först i Örebro, sedan i Hammarby, spelade en säsong i ryska ligan innan jag kom till Lidköping och Villa inför säsongen 2012/13. Förutom bandyn så är jag allmänt idrottsintresserad och utövar flera sporter, inte minst tennis och padel. Jag älskar att träna och hålla mig i form, självklart en förutsättning för att kunna spela bandy på elitnivå, men det är otroligt roligt. Jag har nyligen blivit pappa för första gången, det ger en enorm glädje men jag har haft möjlighet att fortsätta träna och tävla på samma nivå som tidigare tack vare en god stöttning av vänner och familjen, framför allt min sambo Bella som drar ett tungt lass i vardagen.

Jag har personlig erfarenhet av att prestera på hög nivå under lång tid och vet vad som krävs av såväl träning, kost, mental fokusering och uthållighet som vikten och betydelsen av att ge sig tid för återhämtning och vila. Elitidrott är självklart väldigt stimulerande och roligt, men jag ägnar en hel del tid åt att träna ungdomar och skapa sommarläger för barn och ungdomar inom flera olika idrotter för att det ger mig väldigt mycket tillbaks.På ett sätt är det faktiskt många gånger ännu roligare än själva tävlingsmomentet i idrottsutövandet.

Snart startar bandysäsongen höjdpunkt, det är dags för SM-slutspel. Vi har haft en väldigt bra och stabil säsong med laget och är klara som seriesegern. Villa är ett av de lag som definitivt kan vinna SM-guld i år. Det kommer dröja ett tag innan jag är tillbaka med lite tankar och idéer kring träning, nu är fokus på slutspelet, men jag lovar att jag kommer skriva lite om läget innan slutspelet, om inte annat lite inför SM-finalen för det är dit vi siktar. Det är viktigt att ha mål och på vägen till det slutliga målet behövs även ett antal delmål. Det kommer säkert bli en hel del surr om padel också, ett antal kamrater och jag är på väg att starta en padelhall i Lidköping nu till våren. Lär inte kunna undvika att skriva om tjusningen med den sporten också.